ورزش های آبی با توجه به مزایائی چون مفرح بودن آنها، وجود مدال های فراوان در بازی های المپیک (بیش از یک سوم کل مدال ها یعنی 39 % ، در قالب 7 رشته ورزشی)، مورد توجه بودن در بسیاری از احادیث و روایات دین اسلام بیشتر تاکید بر فراگیری شنا و از همه مهمتر نقشی که به مانند ایمنی عمل کرده و آن احتمال تقابل افراد با مسیرهای آبی است که می تواند به نجات جان افراد به واسطه ی بهره مندی از این مهارت و یا غرق شدن به دلیل عدم برخورداری از آن منجرگردد، همواره مورد توجه بسیاری از افراد بوده است.
به گونه ای که ورزش های آبی هم از بعد تفریحی و همگانی و هم از بعد قهرمانی از رشته های اصلی در برنامه ریزی های خرد و کلان بسیاری از نظام های ورزشی به شمار می رود. با توجه به کثرت مدال های ورزش های آبی در المپیک به سادگی می توان دریافت که این ورزش ها با توجه به زیرشاخه ها یا شاخه های مختلف شان از ورزش های تعیین کننده جایگاه هر کشور در بازی های المپیک و به تبع آن بهره مندی از مزایای آن مانند افزایش غرور ملی و وجهه بین المللی است.
ورزش آبی چیست؟
اکثر شما با پاسخ سوال ورزش آبی چیست آشنا هستید و میدانید که ورزش های آبی شامل شنا،واترپلو،قایقرانی و … میشوند.ورزش های آبی به دسته ای ورزش های آبی با توپ و ورزش های آبی در استخر تقسیم میشوند.ورزش های آبی با توپ مانند واترپلو و ورزش های آبی در استخر مانند شنا در شته های مختلف ،طرفداران زیادی در مسابقات جهانی بخصوص المپیک دارند.
ورزش های آبی ساحلی نیز از هیجان بالایی برخوردارند مانند موج سواری، نام ورزش آبی معروف ماهیگیری نیز حتما به گوشتان خورده است.ورزش های آبی ساحلی در ایران بدلیل عدم ایجاد بسترهای مناسب آن طور که باید محبوب نیستند اما توسعه این نوع ورزش ها و برندسازی نام ورزش آبی معرف مثل اسکی روی آب و … بسیار می تواند به توسعه اقتصاد گردشگری و ورزشی مناطق ساحلی کشور کمک نماید.
نتایج تحقیق در مورد ورزش های آبی در بعضی از رشته های ورزشی از دلایل کندی روند پیشرفت در چند سال اخیر را عدم بررسی و مطالعه دقیق نقاط ضعف و قوت موجود در آن رشته توسط مسئولان مربوطه است. از این رو هیئت ها و فدراسیون های ورزش های آبی که قصد پیشرفت و کسب موفقیت در مسابقات کشوری و آسیایی و شاید جهانی را دارند باید با تکیه بر نتایج تحقیق در مورد ورزش های آبی و نظارت دقیق و حساب شده و علمی کارشناسان و صاحب نظران در تدوین و اجرای برنامه ریزی راهبردی، امکان حرکت به سوی وضعیت مطلوب و ممکن را مهیا کنند.
کسب عنوان در رویدادهای ورزشی بزرگ و بین المللی که در کانون توجه بسیاری از کشورها قرار دارد، می تواند شرایط اقتصادی، فرهنگی اجتماعی یک جامعه را تحت تاثیر قرار دهد، ازاین رو بسیاری از کشورها در تلاشند با برنامه ریزی، ورزشکارانی را آماده و روانه مسابقات کنند که موفقیت آنها را در رویدادهای بزرگ تضمین کنند.
با توسعه روزافزون ورزش هم از بعد همگانی و هم از بعد قهرمانی، در بیشتر کشورها برنامه ریزی های بلند مدتی را برای کسب موفقیت در رشته های مختلف ورزشی انجام می دهند. از میان این رشته ها ورزش های آبی دارای جایگاه خاصی در سراسر جهان است، زیرا هم از بعد تفریحی و هم از بعد قهرمانی دارای پتانسیل های بالائی هستند، به طوریکه در اکثر کشورها با سرمایه گذاری کلان از طریق ورزش های آبی توانسته اند هم درآمد بیشتر و هم مدال های بیشتر در المپیک کسب کنند.
از آنجائی که بخش اعظم کره زمین را آب تشکیل داده است پس به جرات می توان گفت که امکان وجود راه اندازی حداقل یک رشته آبی در بیشتر کشورها امکان پذیر است، که با برنامه ریزی بلند مدت و سرمایه گذاری مناسب می توانند توفیقات زیادی از جمله حضور ورزشکاران بیشتر در المپیک و در پی آن مدال آوری بیشتر را از این طریق کسب کنند. کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست زیرا هم از شمال به دریای خزر و هم از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان منتهی می شود، با توجه به این موضوع می توان بیان کرد با برنامه ریزی بلندمدت و شناسائی شاخص های توسعه ورزش های آبی امکان شکوفا شدن استعدادهای بیشتر و به تبع آن کسب موفقیت های بیشتر وجود دارد.
یکی از اولین قدم های پیشرفت در ورزش های آبی معرفی آموزشگاه ها، کلاس ها و مدارس شنای استاندارد است. در این راستا آسان اسپرت با معرفی و در اختیار گذاشتن اطلاعات کلاس های آموزشی شنا به علاقه مندان و دوستداران ورزش های آبی امکان ثبت نام آنها را از طریق وب فراهم نموده است.
[…] حقوقي در راستاي حمايت از سرمايه گذاري در ايجاد و تأسيس مدارس شنا فدراسیون شنا شرایطی را تعیین نموده که در ذیل به آن […]