تاریخچه ی پیدایش ورزش شنا به 2500 سال قبل از میلاد باز می گردد. ورزش شنا بر اساس شواهد موجود ابتدا در کشور مصر و کشور یونان پایه گذاری شده است و در این کشورها گستردگی زیادی داشته است. جالب است که بدانید اولین مسابقه های ورزش شنا که سازمان یافته بودند برای اولین بار در قرن نوزدهم میلادی صورت گرفته است. با این حال تا سال 1314 هیچ استخر شنا ای در کشور ایران وجود نداشته است و در قدیم از چال حوض هایی که در حمام های عمومی وجود داشته برای شنا کردن استفاده می شده است.
اولین استخر تهران در منظریه برای ورزشکاران و شناگران در سال 1314 ایجاد شد و از همان زمان اصول ورزش شنا در کشور ایران فراگیر شد. در سال های بعد اولین استخر شنا سر پوشیده احداث شد و بعد از آن استخر بین المللی آزادی برای برگزاری هفتمین دوره ی بازی های آسیایی ایجاد شد. امروزه در سراسر ایران مردم می توانند بلیط استخر سرپوشیده و یا روباز را تهیه کنند و به راحتی ورزش شنا، آب درمانی و یا آب تنی را انجام دهند.
ابعاد و عمق استاندارد استخر شنا
معمولا ابعاد و عمق استخر شنا متفاوت است و اندازه ها مقدار ثابت و تعیین شده ای را ندارند ولی با این حال تقریبا در جهان عرضی بین 10 تا 50 متر و عمق های متفاوت بین 30 سانتی متر تا 6 متر را دارا هستند. عمق مجموعه های آبی برای کودکان بین 30 سانتی متر تا 1.2 متر، برای بزرگسالان بین 1 تا 2 متر و برای شیرجه و غواصی بین 3 تا 6 مترمی باشد.
ابعاد استخر شنا برای مسابقات بین المللی و المپیک اندازه های استانداردی را دارا می باشد که این اندازه ها از سمت فدراسیون بین المللی شنا تعیین شده است. ابعادی با طول 50 متر، عرض 25 متر و حداقل عمق 2 متر استاندارد های بین المللی برای ورزش شنا هستند. برای مسابقات معمولا از فضاهای سرپوشیده ای استفاده می شود تا امکان استفاده در همه ی فصل های سرد و گرم سال وجود داشته باشد و مقررات مربوط به دمای آب، روشنایی و … نیز بتواند به راحتی رعایت شود. طبق استاندارد ها دمای آب مناسب ورزش شنا باید 25 تا 28 درجه سانتی گراد باشد.
بهترین و بزرگترین استخر تهران کدام است؟
نمی توان گفت که بهترین و بزرگ ترین استخر تهران دقیقا مربوط به چه مجموعه ای می باشد اما در این بخش به بررسی برخی از استخر تهران در نواحی مختلف این استان می پردازیم. همچنین قصد داریم تا برخی از آن ها را نیز به شما معرفی کنیم.
در استان تهران تعداد مجموعه های تفریحی ورزشی آبی زیاد است و در این مکان ها فضا های مجزا برای ورزش، شنا، آب درمانی، ماساژ و … برای افراد وجود دارد. ویژگی هایی که بهترین استخر تهران باید دارا باشد شامل موارد زیر می باشد:
- کیفیت بالای آب
- سرویس دهی در تمامی فصول سال
- سیستم تهویه ی مناسب
- تست کیفیت آب به صورت متداول
- داشتن فضای مناسب برای شنای کودکان
- داشتن رختکن به تعداد کافی
- داشتن فضای مناسب آب درمانی
- رعایت نظافت در همه ی بخش های مجموعه
- وجود جکوزی و حوضچه آب سرد و …
اگر بخواهیم به بهترین، بزرگ ترین و معروف ترین استخر تهران و مجموعه های آبی این استان اشاره کنیم، قطعا مجموعه های زیر جزو بهترین ها در سطح استان و شهر تهران محسوب می شوند:
- مجموعه دهکده آبی پارس
- مجموعه باشگاه انقلاب
- مجموعه بلوط ولنجک
- مجموعه هتل المپیک تهران
- مجموعه شهید کشوری
- مجموعه پارک آبی آزادگان و …
در صورتی که قصد خرید بلیط استخر تهران را داشته باشید برای هر کدام از مجموعه های نام برده شده و هر مجموعه ی دلخواه خود می توانید به صورت آنلاین نیز اقدام نمایید. در اکثر موارد با خرید بلیط استخر تهران به صورت آنلاین امکان بهره مند شدن از تخفیف های ویژه برای بیلط استخر وجود دارد. در این صورت خرید اینترنتی بلیط استخر تهران تفریح ورزشی را مقرون به صرفه تر خواهد کرد.
اقدامات ضروری مجموعه های آبی برای حفظ جان شناگران
هر مجموعه ی ورزشی برای حفظ جان ورزشکاران باید اقداماتی را در نظر داشته باشد و آن ها را پیاده سازی کند. مجموعه های تفریحی ورزشی آبی نیز از این مورد مستثنی نیستند و حتما باید نکات زیر را در نظر داشته باشند:
- استفاده از آب پاک و تمیز و بدون هیچ گونه آلودگی و میکروب
- استفاده نکردن از مواد شیمیایی غیر استاندارد
- مدیریت تعداد افراد و شناگران در مجموعه
- انجام اقدامات لازم برای بهداشت مجموعه
- وجود تجهیزات نجات در مجموعه و نزدیکی آب
- امکان مشاهده کف استخر
- عدم وجود اجسام نوک تیز و خطرناک در نزدیکی و یا داخل آب
- وجود روشنایی اضطراری و …
چه نکاتی توسط شناگران باید رعایت شود؟
نکاتی وجود دارد که شناگران قبل از ورود به آب و بعد از خروج از آب باید از آن ها مطلع باشند و حتما آن ها را رعایت کنند. این نکات شامل موارد زیر می باشد:
- شناگر قبل از اینکه وارد آب شود باید بدن خود را با آب و ماده ی شوینده ی مناسب شستشو نماید.
- شناگر باید قبل از این که وارد آب شود پاهای خود را در داخل حوضچه ی کلر قرار دهد.
- بهتر است فرد شناگر قبل از اینکه وارد آب شود، از خالی بودن مثانه خود مطمئن شود.
- شناگر نباید به هیچ عنوان ترشحات دهان و بینی خود را داخل آب بریزد.
- در صورتی که فرد شناگر به بیماری های پوستی و واگیر دار مبتلا است نباید به هیچ عنوان از مجموعه های عمومی استفاده نماید.
- شناگر باید بعد از پایان شنا نیز بدن خود را شستشو کند و دوش بگیرد.
نکات ایمنی مخصوص شناگران
معمولا در مجموعه های آبی نکاتی که شناکران باید رعایت کنند روی دیوارها نصب شده است و این نکات شامل موارد زیر می باشد:
- از دویدن و تند راه رفتن در تمامی مجموعه خودداری نمایید.
- از بازی و شوخی های خطرناک خودداری کنید.
- در عمق مناسب با توانایی خود شنا کنید.
- توصیه به استفاده از عینک، دماغ گیر و سایر لوازم مورد نیاز برای شنا
- عدم شرجه زدن در عمق کم و …